News

Mest vindende spiller er ingen superstjerne

Mest vindende spiller er ingen superstjerne

Når nogen siger til dig, at fodbold handler om at have det sjovt og ikke kun om at vidne, så har de ret.
Men det er nu alligevel meget sjovt at vinde, ikke?
Den følelse har Maxwell Scherrer Cabelino Andrade prøvet flere gange end alle andre topspillere nogensinde.
Da PSG vandt den franske Liga Cup-finale med 4-1 over Monaco i slutningen af marts, var det nemlig pokal nummer 36 i karrieren for Maxwell, som den brasilianske venstreback bare kaldes.
Han startede som helt ung hjemme i Brasilien med at vinde en enkelt pokal med Cruzeiro, inden han røg til Europa og Ajax, hvor han sikrede sig seks trofæer.
Så til Inter i Italien og fem trofæer mere, inden han i Barcelona vandt 10 pokaler til samlingen, blandt andet Champions League og VM for klubhold.
Men dermed var det bestemt ikke slut, for da Maxwell skiftede til Paris Saint-Germain, skiftede han også gear og har vundet hele 14 pokaler med PSG.
Umiddelbart kunne vi nok godt finde bedre bud på fodboldhistoriens mest vindende spiller: Hvad med Mester Messi i alt-vindende Barcelona, Cristiano Ronaldo med karriere i kæmpeklubber som Manchester United og Real Madrid eller fortidens 'Kong Fodbold' Pelé, der vandt tre verdensmesterskaber med Brasilien, hvor Maxwell kun er fundet god nok til sølle 10 landskampe.
Men nej. Den mest vindende nogensinde er den lidt anonyme back Maxwell, der har spillet 509 klubkampe - og altså vundet en ny pokal for hver 14. kamp, han har spillet!
Nu er Maxwell blevet 35 år, og så er det vel slut med titlerne? Tjah, han forlader formentlig PSG efter denne sæson, men Maxwell kan lige nå et par medaljer mere til giga-samlingen, for PSG er i semifinalen i den store franske pokalturnering og med gode chancer for at vinde det franske mesterskab.
Den mest vindende spiller nogensinde er bestemt ikke den bedste spiller i Verden - og helt ærligt faktisk ikke engang en superstjerne. Men Maxwell er simpelthen bare en vinder.

May 01, 2017