News

Målnæsen fra Dragens Stadion

Målnæsen fra Dragens Stadion

Fodbold er et enkelt spil: To hold og en bold.
Men professionel fodbold har udvidede regler, hvor spillet også foregår uden for banen: Klubberne har et bestemt beløb, som de kan bruge på spillere, og så skal de vinde så mange kampe og titler som muligt ud fra den pengepung.
Nogle klubber er rige og kan købe de dyreste spillere, mens andre lever af at udvikle spillerne.
En af de klubber i Europa, der er bedst til at finde ukendte spillere for små penge og forvandle dem til fodboldstjerner, er FC Porto.
Klubben har vundet 27 mesterskaber i Portugal og to gange Champions League, og så har de en hjemmebane med det superseje navn Dragens Stadion - men det vildeste ved FC Porto er, at de er eksperter i at finde unge talenter; træne, udvikle dem og sælge dem for mange millioner til de allerstørste klubber i Europa.
Lige nu ligner André Silva næste raket på affyringsrampen.
FC Porto betalte beskedne 3.750 kroner for den unge angriber André, da han var 16 år.
Nu er han blevet 21, og i august skrev han under på en kontrakt, hvor han kan sælges, hvis en anden klub kommer og byder lige under 500 millioner kroner, altså en halv milliard. Hvis man siger, at André Miguel Valente da Silva, som han egentlig hedder, blev købt for et beløb, der svarer til at købe en cykel - så kan han nu sælges for 133.333 cykler…
André Silva blev den yngste spiller nogensinde til at score et hattrick for Portugal, da han nettede tre gange for Europamestrene mod Færøerne, og selv om han ikke er specielt hurtig, så har han den ting, der er flest penge værd i den professionelle fodboldverden: Målnæse

Dec 08, 2016