News

Manden der opfandt saksesparket

Manden der opfandt saksesparket

Har du prøvet det perfekte saksespark? Det føles ret vildt: Du hænger i luften, flugter bolden hen over hovedet på dig selv - og før du rammer jorden igen, er bolden strøget i nettet.
Den første fodboldspiller, der følte det perfekte saksespark er brasilianeren Leonidas.
Det er i hvert fald ham, man kalder 'saksesparkets opfinder' .
I Brasilien blev han vildt populær i 1930erne med over 500 mål i karrieren og blandt andet 153 mål i 149 kampe for kæmpeklubben Flamengo, der er en af de mest populære klubber i verden med over 40 millioner registrerede fans.
Leonidas skulle vise verden, hvor god han var ved VM i 1934, men det brasilianske landshold rejste med skib fra Sydamerika til slutrunden i Italien, og den lange tur over Atlanterhavet betød, at mange af spilerne blev syge af både bølgerne og dårlig mad undervejs. Og de kunne jo slet ikke træne i de mange dage til søs - så Brasilien floppede fælt.
Ved næste VM i 1938 i Frankrig tog Leonidas revanche og blev både topscorer med syv mål og kåret til slutrundens bedste spiller.
Ved VM viste han også sit saksespark, og det chokerede dommeren så meget at se brasilianeren hænge der i luften, at han stoppede spillet, fordi han ikke vidste, om den detalje overhovedet var lovlig…
Leonidas blev kaldt 'Den Sorte Diamant', fordi han var en af de første sorte spillere, der blev verdenskendt, og selv om han forlængst er død, så findes der i Brasilien den dag i dag en mørk chokolade, der er opkaldt efter 'Saksesparkets Opfinder'.
Har du prøvet det perfekte saksespark? Ellers er det ud at træne!

Mar 07, 2017