News

10-årig flytter 9.000 km for at skifte klub

10-årig flytter 9.000 km for at skifte klub

Mange bold-glade børn kender det: Lysten til at prøve noget nyt med fodbold - måske skifte klub?
Man kan selvfølgelig også overdrive det med at skifte klub, og 9.000 km er måske nok lige lovligt langt for de fleste forældre, når junior skal til træning.
Men så må man jo flytte hele familien.
10-årige Alessandro Cupini har lokket sine forældre til at flytte fra Kansas City i USA og til Rom i Italien, fordi han føler, at han bare må og skal spille for AS Roma.
Alessandro har faktisk et fint fodboldtalent og har været til prøvetræning i AS Roma i forbindelse med en ferie, hvor storklubben har givet ham en plads på deres børne-akademi.
Udover at være bidt af en gal fodbold, så går Alessandro generelt ikke og gemmer sig.
Han har over 52.000 followers på instagram og sin egen YouTube kanal med videoer om… Alessandros eget fodboldtalent, selvfølgelig…
Fodboldforbundet for hele verden, FIFA, tillader normalt ikke, at klubber henter spillere under 15 år fra andre kontinenter, og det har blandt andre Barcelona fået en hård straf for at gøre.
Alessandro må dog gerne, for hans familie kommer oprindeligt fra Italien, så han har dobbelt statsborgerskab - både amerikansk og italiensk.
Så må man håbe, at træningsforholdene i Rom er bedre end i Kansas, hvor faderen Eddie har bygget en mini-træningsbane med kunstgræs i familiens kælder.
Husk det: Hvis du er barn og lidt af en fodbold-freak, og dine forældre helt urimeligt ikke vil lade dig skifte til en klub 9.000 km væk, kan du altid sætte trumf på: Men så vil jeg i det mindste have min egen fodboldbane i vores hus…

Jan 14, 2018