News

Supertalentet der forsvandt

Supertalentet der forsvandt

Hvem er Freddy Adu?
Det er helt okay, hvis du er fodbold-freak, men alligevel ikke helt genkender navnet, for Freddy Adu er en amerikanske spiller, der blev spået en karriere som verdensstjerne, men som er endt… ja, hvor…?
For næste spørgsmål er: Hvor er Freddy Adu?
Når man googler den 28-årige spillers navn, kan man læse, at han er 1) stoppet eller 2) lige nu spiller for Tampa Bay Rowdies, FK Jagodina i Serbien, Las Vegas Lights FC eller den svenske 3. divisionsklub Oskarshamns AIK… eller 3) er uden en klub.
Pointen i mysteriet er, at Freddy Adu burde være i sin bedste alder som spiller, men i stedet er forsvundet fra fodboldens store scene, hvor han ellers som teenager badede sig i rampelys og verdensberømmelse.
Der skulle en superdygtig spåmand til at forudse den kuldsejlede karriere i kaffegrumsen, da Freddy Adu som 14-årig blev den yngste amerikanske spiller nogensinde til at skrive professionel kontrakt og til både at spille og score mål i MLS-ligaen med de voksne— og i samme alder blev supertalentet det store navn for USA sammen med de noget ældre drenge ved U17-VM.
Storklubber spærrede øjnene op, teenageren blev døbt 'Den nye Pelé', og Nike skrev en kæmpekontrakt med Freddy, der sikrede ham millioner på bankbogen og bred berømmelse.
Men som måske også fik ham til at tro, at nu var han den verdensstjerne, som han bare aldrig blev.
Freddy Adu er nemlig historien om, at man aldrig må stoppe med at arbejde hårdt for at udvikle sig i topfodbold og sige: 'Nu har jeg klaret det - nu har jeg brudt igennem, nu er jeg på toppen, og jeg bliver automatisk ved med at være det.'
At stå stille er som at gå tilbage - og hvis man går tilbage i topfodbold, så er man snart færdig.
Hvis Freddy Adu i stedet havde tænkt på at yde sit bedste til hver træning og have det sjovt med fodbold, havde han måske levet op til sit talent og spillet i en af de klubber, der har troet på ham undervejs, for eksempel AS Monaco eller Manchester United.
I stedet er han… ja, det ved vi desværre ikke rigtigt…
Supertalentet der forsvandt

Mar 10, 2018