News

Var for lille - blev den største

Var for lille - blev den største

Hvornår lærer klubberne og trænerne det?
En fodboldspillers størrelse er altså ikke afgørende.
Mange spillere på alle niveauer bliver fravalgt, fordi de ’ikke er store nok’.
Sådan gik det også, da 12-13-årige Antoine fra byen Macon nord for fodbold-storbyen Lyon forsøgte at få en fod indenfor i de franske klubber.
Antoine rejste rundt til prøvetræning efter prøvetræning, men var bare ’ikke stor nok’ og fik med den begrundelse afslag fra både Sochaux, Metz, Saint-Étienne, Montpellier og Auxerre samt det, der gjorde mest ondt på den fodbold-tossede dreng: Han blev droppet i yndlingsklubben Olympique Lyon, hvor han ellers trænede i en talenttrup for samarbejdsklubber hver søndag, råbte og skreg som fan af Lyon i hjemmekampene - men alligevel blev fravalgt på grund af sin størrelse.
Sikke en fejl!
For Antoine med efternavnet Griezmann endte med at måtte forlade Frankrig og tage til Spanien for overhovedet at få lov at spille fast i en klubs talenttrup, da han fik en ungdomskontrakt med Real Sociedad.
I Lyon og i fransk fodbold opdagede de først Antoine Griezmanns extreme evner, da han for Sociedad scorede et sensationelt saksesparksmål, der sendte sin barndoms yndlingsklub ud af Champions League. På det stadion, hvor han selv stod og heppede som dreng - og hvor de sagde: ’Nej, du er for lille.’
(Se målet her: https://www.youtube.com/watch?v=cxHQaeELYLg )
Griezmann skiftede senere til Atletico Madrid og er nu superstjernen i en af Europas bedste klubber.
Og for Frankrig blev han kåret til EMs bedste spiller for to år siden - og til Man of the Match i VM-finalen her i 2018 mod Kroatien, hvor han blev verdensmester med Les Bleus; De Blå.
Meget godt gået af en, der var for lille til at få en kontrakt…
’Svaret var altid det samme: Det, jeg hadede at høre – at jeg var for lille,’ har Griezmann fortalt i et interview med det engelske fodboldmagasin FourFourTwo.
Hvis du har fået samme besked fra en træner, der kiggede på størrelsen fremfor evnerne, så husk Griezmanns succes - og husk hans næste ord i det interview:
’Der var tidspunkter, hvor jeg syntes, at det var svært, men jeg gav aldrig op. Jeg blev ved med at kæmpe, og nu udlever jeg min egen drøm. Jeg tror ikke, at jeg ville være, hvor jeg er i dag, og være så stærk, som jeg er, uden modgangen i de barndomsår.’

Aug 19, 2018