News

I fars fodspor

I fars fodspor

Har du spillet fodbold i haven med din far?
Var han god og kunne lære dig noget, eller var det mere bare bold-hygge, hvor du hurtigt lærte at drible forbi farmands Fedtmule-fødder?
Nogle få børn har haft muligheden for at lære at spille fodbold fra de bedste i Verden, og ganske, ganske få er trådt ud af skyggen og ned i fodsporene fra en verdensberømt fodbold-far.
Vi er også nogle fædre i Technica, der synes, at det er fantastisk at spille bold med både vores egne og med andres børn - og lysten til at vise børn og unge, at man kan lære og have det sjovt med fodbold samtidig er en af grundtankerne bag Technica.
Her er nogle eksempler på fodbold-familier, hvor boldglade børn har haft forældre med fodboldstøvlerne skruet rigtigt på.

ZIDANE
Zinedine Zidane blev tre gange kåret til 'FIFA’s Verdens Bedste Fodboldspiller' og vandt både VM og EM med Frankrig samt titler i massevis med klubber som Juventus og Real Madrid, blandt andet Champions League.
Han har fået hele fire sønner, hvoraf en er professionel, mens de tre yngste alle lige nu spiller fodbold på absolut topplan som talentfulde ungdomsspillere.
Sikke et 5-mandshold, familien Zidane kunne stille…
Den ældste er Enzo Zidane Fernandez, der i opvæksten brugte moderens efternavn “Fernandez” for ikke at have 'Zidane'-trøjetrykket til at tynge ham ned med forventningspres.
Enzo er nu 23 år og spiller i den næstbedste spanske liga, så han når nok næppe faderens superstjerne-status - selv om han i en tidlig alder faktisk fik debut for Real Madrid, hvor faderen har været træner.
ZIdane Junior har også har scoret for Real i en pokalkamp - og så har han spillet for både fransk og spansk ungdomslandshold.
Alle hans tre yngre brødre spiller ungdomsfodbold i Real Madrid; Luca, Theo og Elyaz.

KLUIVERT
Hvor Enzo Zidane stadig mangler at bevise absolut topniveau, så har Justin Kluivert vist, at der venter en gylden fremtid.
Justin Kluivert skiftede i sommer fra Ajax til AS Roma og er igang med gennembruddet på topplan, hvor hans boldbegavede far Patrick boltrede sig som topscorer for klubber som Ajax og Barcelona samt det hollandske landshold.

RIVALDO
Brasilien vandt i 2002 VM med den måske allebedste angrebstrio i landsholdshistorien; Ronaldo, Ronaldinho og Rivaldo.
Den dårligst huskede af de tre er nok Rivaldo, og det er super-synd, for under VM var han vel nok den bedste af alle.
Rivaldo scorede i alle Brasiliens fem første kampe ved VM - og var i øvrigt berømt for sine indimellem absurd smukke scoringer - tjek selv på youtube 'RIvaldos greatest goals'.
Enhver fodboldfreak får tårer i øjnene af bar bold-begejstring over sindssyge saksespark og andet godt.
Sønnen hedder naturligvis Rivaldinho - altså 'lille Rivaldo'. Rivaldinho er nu 23 og spiller i bulgarske Levski Sofia, og kan også levere lækre langskud.
Se for eksempel Rivaldinhos mål for sin tidligere klub Dinamo Bukarest i 2017 mod Athletic Bilbao i Europa League - og se farmand Rivaldo juble på tribunen, som om det var ham selv, der havde sparket den bold ind: https://www.youtube.com/watch?v=1B3qC9L4crw

SCHMEICHEL
På målmandsposten er det bedste eksempel på succes for både far og søn dansk.
Peter Schmeichel var vel nok verdens bedste målmand i 1990erne, og når han tog til træning i Manchester United, havde han tit sin lille, lyshårede søn med.
Drengen var Kasper Schmeichel, der nu har arvet målmandshandskerne på det danske landshold - og ligesom sin far har både vundet det engelske mesterskab og spillet VM for sit land.

Oct 27, 2018