News

I fars fodspor - og farfars

I fars fodspor - og farfars

Vi har i Technica i en serie af historier fra fodboldens vidunderlige verden kigget på fædre og sønner, der begge har spillet bold på topplan. Men faktisk er der også enkelte familier, hvor hele tre generationer er nået til tops.

Mange spanierne husker nok med brede grin kampen fra marts 2018, hvor Spanien gennemtæskede Argentina med 6-1, men for en enkelt familie var dagen helt historisk.
Da Chelseas venstreback Marcos Alonso blev skiftet ind til sin debut for Spanien, trådte han nemlig i fodsporene for både sin far og farfar.
Dermed blev Alonso-familien den vist nok blot syvende familie i verden, hvor hele tre generationer har spillet landsholdsfodbold.
Her er de øvrige 3. generations landsholdsspillere: Diego Forlan (Uruguay), Javier Hernandez (Mexico), Warren Feeney (Nordirland), Hazem Emam (Egypten), Vladimir Weiss (Slovakiet) og Andre Schembri (Malta).

Især Vladimir Weiss er værd at nævne - og har man sagt det navn en gang, har man nævnt alle tre.
Farfar, far og søn hedder nemlig det samme…

I den mellemamerikanske fodbold-stormagt Mexico har West Ham-angriber Javier Hernandez været med til tre VM-slutrunder. Det har 'Chicharito' - Den Lille Ært, som Javier Hernandez kærligt kaldes - gjort godt, for han har scoret i dem alle tre, og dermed har han overgået sin far og farfar, der dog begge også har været med ved VM.

Hvem bliver så den næste familie med tre generationer på landsholdet?

Det kunne måske være Maldini-familien, hvor farfar Cesare har været både landsholdsspiller og landstræner, mens Paolo var en decideret legende for Italien og AC Milan.
Storebror Christian når næppe det store gennembrud, mens lillebror Daniel Maldini er en talentfuld teenage-angriber i AC Milans ungdomsafdeling og har allerede optrådt for U-landshold i den azurblå trøje.

Et godt gæt kunne måske være Sveinn Aron Gudjohnsen, islandsk U21-landsholdsspiller.
Farfar Arnor Gudjohnsen fik en flot karriere for blandt andre Anderlecht og Bordeaux, men blev overgået af sønnen Eidur som international topspiller i blandt andet Barcelona.
De to nåede i øvrigt at skrive historie, da Eidur i 1996 som 17-årig blev skiftet ind for 34-årige Arnor på Islands landshold i en 3-0 sejr over Estland: Ud med Far - ind med Søn…
Eidurs tre sønner har alle spillet i Barcas ungdomsafdeling, men lidt specielt er de to yngste - Andri Lucas og Daniel - skiftet til Real Madrid, mens storbror Sveinn Aron er ejet af den italienske Serie B-klub Spezia.

Der danske Laudrup-dynasti nåede det lige præcis ikke, for selv om Andreas og Mads Laudrup begge nåede at spille professionel fodbold og ungdomslandskampe for Danmark, så blev det ikke A-landskampe som far Michael og farfar Finn.

Aug 28, 2019