News

Haalands hemmelige verdensrekord

Haalands hemmelige verdensrekord

Erling Braut Haaland - kender du navnet nu?
Du kendte det med garanti ikke for et år siden, men nu er nordmanden med næse for mål et af de hotteste navne i international topfodbold.
Som 19-årig har han ramt en målstime, der stinker af topklasse… og får mange til at tanke på, at fodbolden også har megastjerner den dag, hvor Messi og Cristiano Ronaldo stopper.
Kan Erling Haaland som målmaskine blive sådan en megastjerne - kan han springe så højt i niveau, at det bliver ham, vi allesammen sidder og sukker over i bar bold-begejstring de næste 10 år?
Nordmanden kan i hvert fald springe langt.
Faktisk så langt, at han har en noget 'hemmelig' verdensrekord.
Den norske avis Dagbladet har gravet sig frem til, at Erling Håland har… og hold nu fast… en verdensrekord i 'stående længdespring for 5-årige'…
Den disciplin hører som regel til i gymnastik-timer i skolen, men rekorden er altså god nok.
Hans far, Alf-Inge Haaland, fortæller:
'Det var lige inden, at Erling startede til fodbold. Vi tog ham med til nogle atletikstævner, og der kunne han prøve nogle forskellige ting,' fortæller faderen.
Det gik altså så godt, at på den officielle liste, hvor børn fra 47 lande optræder i forskellige atletik-discipliner, har Erling Haaland stadig verdensrekorden for 5-årige, her 14 år efter.
Det er ikke nogen helt ligegyldig 'for sjov-liste', for eksempelvis det løbende lyn Usain Bolt optræder også med verdensrekorder i 200 meter løb, da han var 15 til 18 år.
Engang var stående længdespring faktisk en OL-disciplin. Både i de antikke olympiske lege i det gamle Grækenland før for tidsregning sprang man langt uden tilløb, og det gjorde man også i det moderne OL fra år 1900 til 1912 - men den har altså ikke været det i over 100 år, så det er nok alligevel godt, at Erling Haaland valgte at satse på fodbolden.
Målslugeren, der i vinter skiftede fra Salzburg til Dortmund, blev skiftet ind til sin debut og scorede hattrick på blot 23 minutter, har gode gener til sport.
Erlings far Alf-Inge var selv professionel fodboldspiller i blandt andet Manchester City og på Norges landshold, og moderen Gry Marita er tidligere norsk mester i syv-kamp, den mest alsidige atletikdisciplin.
Erling selv spillede også håndbold, dyrkede atletik og crosscountry-skisport, indtil han blev 14 år og satsede på fodbold.
Selv om vi på Technica er fodboldtosser, så kan det være super-sundt at prøve forskellige sportsgrene - som Erling Håland har gjort.
Siden Erling Håland i sommeren 2019 fyldte 19 år, er han ikke stoppet med at score.
Den 194 cm høje angriber blev for eksempel den første teenager nogensinde, der har scoret 10 mål i en Champions League-sæson, og så er han den første Borussia Dortmund-spiller nogensinde, der har scoret i sin Dortmund-debut i både Bundesligaen, den tyske pokalturnering og Champions League.

Mar 08, 2020