News

Dengang da Reals fans første gang hyldede en Barca-spiller

Dengang da Reals fans første gang hyldede en Barca-spiller

Bernabeu kunne bare ikke lade være.
Godt nok var spilleren iført den hadede fjende Barcelonas trøje, og godt nok havde han lige gjort det onde ved deres elskede Real Madrid-hold i 2005-udgaven af El Clasico.
Men Madrids berømte stadion kunne ikke lade være, og så gjorde de det umulige: Rejste sig op og hyldede en ellers hadet modstander fra deres værelse fjende.
En øredøvende jubel voksede frem på Bernabeu - midt i skuffelsen over et nederlag - og blev til ren overgivelse til det smukke i fodbolden med stående ovationer til Ronaldinho, der netop havde splittet Real Madrid fra hinanden med driblinger, afleveringer og to gudesmukke solo-mål, udført med en fantasi og teknisk fuldkommenhed fra en anden verden.
Bernabeu overgav sig til en fodboldspiller, hvis talent var spektakulært.

Det var fra starten meget svært ikke at se Ronaldinhos talent.
Han kunne alt med en bold - undtaget få den til at tale.
Ronaldo, som han i virkeligheden hedder, men med tilføjelsen -inho, altså Lille Ronaldo, fordi han var lille og spinkel af sin alder og altid spillede med meget større børn, var opvokset med en bold på fødderne og spillede på gader og på stranden og som det er normalt i Brasilien en masse futsal.
Som 13-årig røg han første gang i en tur i de brasilianske fodboldmedier efter en ungdomskamp, hvor han havde scoret 23 mål.I I en sejr på 23-0…
Han vandt U17-VM med Brasilien og spillede ungdomsfodbold for storklubben Gremio, tog til Europa og PSG, og i 2003 skiftede han til Barcelona, hvor han spillede sit livs bedste bold.
Ligesom han gjorde i 97 kampe for Brasiliens kanariegule landshold; O Selecao, hvor han vandt både Copa America og i 2002 sit lands femte VM-titel som en del af en af historiens vildeste angrebs-trioer, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho.
Med sine klubber høstede han talrige trofæer. Hos Barca vandt han det spanske mesterskab og Champions League, hos AC Milan det italienske mesterskab - og han fik selv en Ballon d’Or.
Ronaldinho var en fantasi-spiller. Der fandtes ikke det trick, som den brasilianske boldtroldmand ikke kunne udføre. Han genoplivede en gammel, glemt brasiliansk specialitet, driblingen “elastico” og gjorde den til sin signatur-detalje. Tjek den på YouTube!
Et par gevaldige fortænder tegnede et smittende smil og var ikke nogen falsk facade, men viste blot, hvem Ronaldinho var på banen: Han elskede i sit hjerte at udføre tricks og tekniske tryllerier selv i de allerstørste kampe. Og han fik andre til at smile med sit spil.
Men brasilianeren var ikke bare en show-spiller. Han var hyper-effektiv med et overblik og en sparketeknik fra en anden verden. En “smiling killer”.
Da Ronaldinho stoppede i Barcelona, var hans unge elev inde på banen klar til at overtage.
Teenageren hed Lionel Messi.

Oct 13, 2021